Bau!
Da, mi-a fost dor de voi. Ştiu că n-am mai scris de ceva vreme, dar a fost o perioadă mai aglomerată. Am revenit, am multe reţete pe cameră (cum îmi place să spun) .. toate-s numai bune de descris aici. Am încercat lucruri noi perioada asta, aştept să le împart cu voi.
Amuzant este că facebook-ul mi-a tot trimis notificări: n-ai mai scris nimic de X zile, oamenii aşteaptă veşti de la tine. Ruşine, Silvia Cuisine! Bineee.. nici nu mai scăpaţi de acum..
După un mic sondaj, am decis să revin cu un dulce. Cum ştiţi că-s un mic dezastru când vine vorba de acest capitol, prezint o reţetă testată de mai multe ori care este extraordinar de simplu de realizat.
Singurul element imperios necesar este răbdarea..
Blatul. Este unul extrem de plăcut ca şi aspect. Un fel de biscuite dulce.
- 2 gălbenuşuri
- 200-220 grame făină
- 170 grame unt (răzuit)
- 3 linguri zahăr
- 1 vârf sare
- 1 linguriţă praf de copt
Untul l-am răzuit, pentru că se amestecă mult mai uşor cu celelalte ingrediente.
Batem gălbenuşurile cu zahărul şi sarea. Adăugăm untul şi ametecăm bine.
Făina o amestecăm cu praful de copt şi o cernem peste amestecul mai sus menţionat. Omogenizăm totul bine.
Obţinem un aluat moale, uşor lipicios. La frigider pentru 30 minute.
Revenim la cremă.
- 2 gălbenuşuri
- 400 ml frişcă lichidă
- 200 grame ciocolată amăruie
- esenţă rom
Opţional: zahăr.
La bain-marie topim ciocolata împreună cu frişca lichidă. Foc mic.
Adăugăm şi esenţa de rom. Dacă amestecul vi se pare prea amar pentru gustul vostru, puteţi completa cu zahăr.
Când compoziţia este una omogenă, oprim focul şi o lăsăm să se răcească. Când ajunge la temperatura camerei, adăugăm gălbenuşurile şi amestecăm bine.
Pregătim cuptorul. 180 grade.
Scoatem aluatul din frigider şi de aici începe distracţia. E ca un fel de plastilină, o să vă simţiţi copil din nou. Făină, modelăm, întindem totul bine, uniform.
Am folosit o formă de 30 cm.
Cu ajutorul unei furculiţe, înţepăm aluatul pe ici, pe colo. 15 minute la 180 grade. Folosiţi un nivel intermediar al cuptorului, nu etajul inferior, riscaţi să se ardă aluatul.
Scoatem tava şi adăugăm crema de ciocolată.
Încă 15 minute la 180 grade.
Lăsaţi tarta să se răcească. Mai târziu o punem la frigider. Nu vă grăbiţi s-o scoateţi din formă până nu se răceşte. Riscaţi să se rupă. Ar fi şi păcat…
Poftă bună!