Creveţi în sos de vin alb

Am avut nevoie de mulţi ani ca să mă împac cu gândul şi să prind curaj să încerc să mănânc fructe de mare. Până le-am prins rostul.. acum m-aş muta un pic mai spre mare. Din când în când măcar.. Face bine sufletului.

Reţeta asta e simplă. Mai mult vă ia să curăţaţi “creaturile”.  Am optat pentru varianta creveţi prefierţi. În România încă e costisitoare achiziţionarea celor cruzi.

DSC_0388.JPG

Cam 500 grame. Să începem să îi curăţăm.

DSC_0389.JPG

Poză de buletin. Nea Dorel Mustaţă.

Îi îndepărtăm capul. Head shot..

DSC_0390.JPG

Îi îndepărtăm şi învelişul plus picioruşele, dar pentru aspect, îi păstrăm codiţa.

DSC_0391.JPG

Pe spate, îl despicăm uşor cu ajutorul unui cuţit. Îndepărtăm mizeria găsită în interior sub un jet de apă rece.

DSC_0392.JPG

Pe rând, repetăm operaţiunea cu toţi creveţii.

DSC_0395.JPG

Îi mai spălăm o dată. Asta a fost partea cea mai lungă, de aici începe joaca.

  • 4-5 căţei usturoiDSC_0393.JPG
  • 25 grame unt
  • 1/2 lămâie
  • 100 ml vin alb
  • verdeţuri (cozi ceapă verde, busuioc, pătrunjel sau ce găsiţi pe acasă)
  • sare
  • boia iute / chilli / piper

 

 

Foc mic. Unt şi usturoi pisat. 1 minut.

DSC_0397.JPG

Adăugăm creveţii. 30 secunde pe fiecare parte. Nu necesită mult timp, pentru că sunt deja prefierţi. Dacă îi gătim prea mult, vom ronţăi nişte creveţi cu aspect de gumă de mestecat.

DSC_0398.JPG

Sare, piper şi verdeaţă.

Adăugăm vinul şi zeama de la jumătate de lămâie. 2 minute la foc mic.

DSC_0400.JPG

Stingem focul. Asta e tot. Am servit alături de un orez simplu (fiert în apă cu sare şi la final un cub de unt pentru cremozitate).

Poftă bună!

DSC_0401.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s