Pui chinezesc cu orez sălbatic

Am avut frumoasa surpriză zilele acestea să aflu că unii dintre voi chiar testează tot ce scriu aici. Asta este nemaipomenit! Mă determină ca nivelul scrisului să fie şi mai ridicat, iar execuţia reţetelor să fie şi mai minuţioasă.

Ce prezint astăzi este o reţetă simplă, n-ar trebui să vă ia mai mult de 30 minute. Spun asta pentru că şi eu sunt unul din oamenii care n-au timp de gătit elaborat din cauza unei fugi continue. Pui, ceva legume şi un gust final dulce-acrişor. Hai fie, şi picant. Să-i dăm drumul! 2 porţii!

DSC_0394.JPG

  • 1/2 piept de pui (tăiat fâşii)
  • 1 ceapă tăiată rondele
  • 1 ardei roşu tăiat bucăţi mari
  • 1 ardei verde tăiat bucăţi mari
  • 1 morcov
  • 3-4 ciuperci tăiate felii
  • 3-4 căţei usturoi mărunţiţi
  • 1 linguriţă miere
  • 5 linguriţe sos de soia
  • pastă ardei iute (sau orice altă iuţeală)
  • ghimbir ras
  • zeamă de lămâie (n-am găsit în casă şi am folosit lime)
  • ulei

Pentru orez: l-am folosit pe cel sălbatic. Începem cu acesta, pentru că durează. 1 măsură de orez, 3 de apă. Aici e discutabil. Unii spun 2 porţiuni de apă, alţii 4. La mine a fost ok cu 3. Dacă apa s-a evaporat şi orezul nu pare încă fiert, mai completaţi cu o măsură de apă.Este şi mai bine dacă puteţi folosi supă de legume în loc de apă. Foc mic. Cam 20 minute. O ţâr’ de sare. La final, cheia unui orez bun: un cub de unt.

Într-o tigaie încăpătoare, în uleiul încins aşezăm fâşiile de pui.

DSC_0395.JPG

Când puiul a prins contur pe toate părţile, adăugăm toate legumele.

DSC_0398.JPG

Foc mic. Cam 10 minute. Până când legumele se înmoaie. Nu vă speriaţi, ciupercile lasă suficient lichid cât mâncarea să nu se prindă de tigaie. Amestecăm des.

Când legumele s-au înmuiat, adăugăm sosul de soia, elementul iute, zeama de lămâie şi mierea.

DSC_0399.JPG

 

Încă 5 minute cât legumele să devină dulci-acrişoare.

Nu-i mare lucru, aşa-i?

Poftă bună!

DSC_0402.JPG

One thought on “Pui chinezesc cu orez sălbatic

Leave a comment