Penne arrabiata

Câte paste poate mânca un om normal de-a lungul unei vieţi?  O tonă. Minimum! Cu sos. Mult sos. Aburind. Mirosind. Ştiu, salivezi acum. Să mă opresc? Neah!  N-ar putea să susţină Italia toţi fanii pastelor, aşa că ne rămâne să le facem acasă.

Există undeva la peste 300 tipuri de paste, chiar găsisem un articol interesant despre asta. La noi în bucătărie, cred că ne putem considera  un pic originali: ei sigur n-au colţunaşi! Haha!

O reţetă simplă de paste de casă: 1 ou, 100 grame de faină şi un strop de sare. Multiplicat de câte ori doriţi. Întinse bine. Modelate după bunul plac.

În ultimii ani, recunosc că mi-am antrenat memoria, pentru că niciodată nu reţineam numele anumitor reţete de paste. Eu le ştiam pe cele 3-4 clasice. Şi cam atât. Ce e important de reţinut: arrabiata-s alea iuţi. Foarte iuţi. Fără carne. Dacă ne lipsim de parmezanul de la final, putem să le consumăm foarte bine şi în perioada postului. E o reţetă extrem de simplă şi n-ar trebui să vă ia mai mult de 15 minute. Am optat pentru penne, căci fiind tubulare, se pot scălda foarte frumos în sos.

Ingrediente (2 persoane):DSC_0054.JPG

  • 200 grame penne
  • 400 ml roşii pasate
  • 3 căţei mari de usturoi
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 1 ardei iute
  • câteva roşii cherry
  • parmezan
  • ulei

 

 

De fiecare dată când auzim cuvântul PASTE, automat trebuie să ne gândim să începem aşa: punem pe foc o oală cu apă în care nu uitam să adăugăm sare. Când apa începe să fiarbă, aruncăm pastele şi le lăsam să fiarbă câte minute este indicat pe ambalaj. În cazul meu au fost 8 minute.

DSC_0055.JPG

Este important să nu le fierbem prea mult, pentru că acestea se vor rupe.

Ne apucăm şi de sos. Usturoiul tocat îl călim într-o tigaie în care am încins o lingură de ulei. Cam 30 secunde la foc mediu. Amestecăm.

DSC_0057.JPG

În ceea ce priveşte ardeiul iute, vă sfătuiesc să gustaţi din el înainte şi să adăugaţi cât consideraţi că pot suporta gura şi stomacul dvs.. Alte 30 de secunde.

DSC_0058.JPG

Adăugăm şi roşiile tăiate pe jumătate. Puteţi folosi şi roşii obişnuite, dar în acest sezon nu prea găsim roşii gustoase. Astea mici sunt dulcege şi bune.

DSC_0059.JPG

Amestecăm şi avem grijă să nu se ardă usturoiul. Încă 30 secunde. Adăugăm roşiile pasate şi sarea.

DSC_0060.JPG

La foc mic, 2-3 minute. La final adăugăm busuiocul. În schimbul lui, puteţi opta pentru pătrunjel sau oregano.

DSC_0061.JPG

Strecurăm pastele şi le aruncăm peste sos. Le mai lăsăm 30 secunde pe foc cât pastele să tragă aroma din sos. Un pic de parmezan peste. Questo e tutto!

Poftă bună!

DSC_0071.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s